Založ si blog

Vybral som si od politiky jarné prázdniny?

Máme za sebou prvé dva krásne, dá sa povedať už prvé jarné dni tohto roka.  Preto sa nie je čo čudovať, že človek sa na debatách vyskytuje pomenej. Veď po tej zime, ktorá bola, dá sa povedať dosť krutá a pre veľa ľudí sa svet stal len svetom za oknom,  tieto dni sú priamo vykúpením. Môže byť niečo krajšie, ako keď sa začne hlásiť nový život, keď začína všetko ožívať a my môžeme byť toho súčasťou, tam vonku. Určite nie. Vtedy ožije aj Lazar, aj človek, keby bol aký „drevený“.  A vôbec nebanujem, lebo čo ak sa meteorológovia nepomýlia a stane sa pravdou, že už zajtra sa slnko zase schová a čaká nás ochladenie. To by som si asi neodpustil. Veď človek nemá opovrhnúť tým, čo mu bolo ponúknuté.

A teraz niečo k spoločnosti, politike.

My sme svoje urobili, odvolili sme a neostáva nám nič iné, len čakať, ako sa to vyvŕbi. Nemáme šancu zasahovať do tvorenia vlády, parlamentu. Svoj mandát sme odovzdali a ten je teraz dostatočne jasný. O čom inom sa budeme baviť? Vadiť?  O trojposlankyni  Vaľovej?  Do všetkých zastupiteľských zborov ju zvolili ľudia. Voliči. A tí ju asi poznali a vedia prečo ju tam poslali. Ja ju nepoznám, len z niektorých vystúpení v parlamente. Je potrebné sa spýtať všetkých voličov, či volili všetkých poslancov, na všetkých stupňoch aj s platom, lebo asi je každému jasné, že ku každej funkcii patrí aj plat. A keď už sme pri tom Vaľovej sedemtisícovom plate, nebola aj aféra okolo platu poslankyne Rosovej a tam, ak sa nemýlim, sa tiež spomínalo nejakých sedem tisíc. Za chlebíčky sa chodí len na nejaké podradné recepcie. Ale na tie chodia už len vyslúžení.

Teraz si poviete: „Čo je to za človeka, obhajovať také zlodejstvo, také platy, keď väčšina pracujúcich zarobí maximálne štyristo  eur? Nie neobhajujem, aj mne to vadí a veľmi, ale vadí mi aj to, že sa to vyťahuje teraz a tými, čo s tým pred nedávnom a v strane svojich vyvolených nemali žiadny problém,  boli to ochotní tolerovať. Nejako v diskusiách nenašiel veľkú odozvu návrh, o ktorom dnes hovoril Kalinák v televíznej diskusii. Počet mandátov by nemal vadiť, ale plat by zo zákona mal byť len jeden.  A to by bola cesta. Veľa ľudí si myslí, že keď je primátor zároveň aj poslancom parlamentu, je to pre mesto veľkou výhodou. Je potrebné o tejto veci hovoriť rozumne, nezaujate, ale s pocitom potreby riešiť daný problém. Len sa toho musia chytiť ľudia čo tomu rozumejú a čo majú úprimní záujem vec vyriešiť.  Nie ako minulý parlament, keď znižoval platy aj poslancom, navýšením  o cca 800 eur, keď chceli rušiť imunitu a poslancom zaviedli priestupkovú imunitu, ktorú nikdy pred tým nemali.

Preto píšem, teraz my toho veľa nenadiskutujeme.  Na ťahu je budúca vláda. Keď niečo vyprodukuje.

Potom ju budeme hodnotiť.

Jedni povinne haniť.

Druhý oddane chváliť.

Alebo naopak?

 

Po drozdoch o drozdoch, ale nie len o nich.

19.02.2013

Pozerám, že sa vytiahol môj starý blog o drozdoch. Človeka to samozrejme poteší, ale s drozdami okolo seba nežijeme len od jari do jesene. Oni sú tu stále. Vlastne začiatkom zimy na nejaký čas zmizli. Asi zlikvidovať čo zostalo v chotári na stromoch a kríkoch. Inak si ich absenciu neviem vysvetliť. Ale tej potravy tam už veľa nie je. Staré jablone a hrušky po poliach a [...]

Taká obyčajná kultúra. Spomínam si na kuchyňu . ..

17.02.2013

V poslednej dobe sa veľa hovorí o televíziách na Slovensku a musím povedať, že nie moc lichotivo. Počet slovenských televíznych staníc sa neustále rozrastá, ale jediné čo s nimi rastie, je reklamný priestor a nechuť konzumentov televíznej kultúry. Všetky tie „reality show“, ktorými nás denne zasypávajú, musia v ľuďoch zabíjať všetko kultúrne. Poviete, [...]

Medzi mlynskými kameňmi.

19.11.2012

Ocitol som sa v nezávideniahodnej situácii . Poviem vám pravdu, neviem čo mám robiť. Po dlhých rokoch sa rozišli dvaja ľudia, bez varovania, jednoducho koniec. Poviete si, čo s nimi, je to ich problém, sú dospelí, musia vedieť čo chcú. Vedia čo chcú? To som ešte nezistil , asi tak skoro ani nezistím a z toho mi je smutno. Mal som, … mám ich oboch rád a rád som [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 22
Celková čítanosť: 58639x
Priemerná čítanosť článkov: 2665x

Autor blogu

Kategórie