Založ si blog

Najskôr radosť, potom smútok a nakoniec, očakávanie . . .

Bolo to radosti, keď po tuhých mrazoch nakuklo na nás slniečko a začalo hneď z ostra, ohrievaním. Nasali sme koľko sa dalo, veľmi rýchlo sme si zvykli na dobrotu. Ani neviem, kde sa zrazu v nás nabrala tá sila. V prvom rade porobiť vychádzky na miesta, na ktoré sme tuho mysleli, keď sme cez sklá pozerali na krajinu zasypanú snehom. A jedného dňa, keď  to skočilo z mínusu do plusu, sa tieto vychádzky stali skutočnosťou. Keď už sme mali chotár skontrolovaný, pomaly zmizli aj kopy snehu na dvoroch, navŕšené pri odhadzovaní chodníkov, aby sme sa vôbec mohli po dvore pohybovať. Bola to krása, keď niečo príjemné nad  hlavou, nám robilo spoločníka na chodníku.

 

Moje druhé já, predommnou!

Nerodili sa ale zmeny len v prírode.Pohyb vyvolala aj vládna spoločenská garnitúra. Ako áno, ako nie, mali sme vládu, vláda mala väčšinu v parlamente a z ničoho nič si táto väčšina spustila samodeštrukciu. Táto vláda mala premiérku, ktorá podľa vlastných slov držala kormidlo pevne v rukách. Nakoniec sa zistilo, že to nebolo kormidlo, ale šaltpáka s…

Všetko išlo ako malo ísť, podľa plánu nášho Učiteľa a príležitostného  politológa, zvaného aj Prorok RAK. Nastalo prudké ochladenie, v noci mrzne, cez deň len málo nad nulu. Teplota sa dostáva tam, kde sme ju už na stupnici ozaj nechceli vidieť.

A čo je pre niekoho horšie, pre niekoho lepšie, Fico už aj vládu stihol zostaviť.  Je ich tam dosť. Aj starých, teda bývalých, ale objavujú sa aj nové tváre. A v tom je pes zakopaný. Staré tváre, nové tváre, každému neulahodíš. Je tu veľký problém. Fico zostavuje jednofarebnú vládu, v pléne má 83 poslancov a to je až moc pohodlná väčšina.

Ta pohodlná väčšina nedáva spávať opozícii. Fico im nadelil predsedov a podpredsedov parlamentných výborov, dvoch podpredsedov parlamentu, nevídaná to štedrosť voči opozícií.

Čo na to predstaviteľka opozície?  Fico nám podhodil ohlodanú kosť, aby sme sa o ňu ruvali, zhodnotila nová madam, tentokrát octová.

Ochladenie vonku prichladilo aj opozičných politikov, zrazu zistili že nová vláda je jednofarebná, sto dní jej vlastne ani netreba. Keďže je sama, vo vláde oponenta nemá, nie je čo strácať nejakých sto dní.

To však ja tých vládnych sto dní potrebujem. Sú tam rôzne mená a na niektorých mám  svoj názor utvorený, na niektorých si ho ešte len utvoriť musím a preto ich budem v ich práci poctivo sledovať.

 

Vlastná fotogrsfia.

Vláda má sto dní!

My máme sto dní!

Obstojí vláda?

Počkáme si!

My sme trpezliví!

 

Foto: vlastné.

Po drozdoch o drozdoch, ale nie len o nich.

19.02.2013

Pozerám, že sa vytiahol môj starý blog o drozdoch. Človeka to samozrejme poteší, ale s drozdami okolo seba nežijeme len od jari do jesene. Oni sú tu stále. Vlastne začiatkom zimy na nejaký čas zmizli. Asi zlikvidovať čo zostalo v chotári na stromoch a kríkoch. Inak si ich absenciu neviem vysvetliť. Ale tej potravy tam už veľa nie je. Staré jablone a hrušky po poliach a [...]

Taká obyčajná kultúra. Spomínam si na kuchyňu . ..

17.02.2013

V poslednej dobe sa veľa hovorí o televíziách na Slovensku a musím povedať, že nie moc lichotivo. Počet slovenských televíznych staníc sa neustále rozrastá, ale jediné čo s nimi rastie, je reklamný priestor a nechuť konzumentov televíznej kultúry. Všetky tie „reality show“, ktorými nás denne zasypávajú, musia v ľuďoch zabíjať všetko kultúrne. Poviete, [...]

Medzi mlynskými kameňmi.

19.11.2012

Ocitol som sa v nezávideniahodnej situácii . Poviem vám pravdu, neviem čo mám robiť. Po dlhých rokoch sa rozišli dvaja ľudia, bez varovania, jednoducho koniec. Poviete si, čo s nimi, je to ich problém, sú dospelí, musia vedieť čo chcú. Vedia čo chcú? To som ešte nezistil , asi tak skoro ani nezistím a z toho mi je smutno. Mal som, … mám ich oboch rád a rád som [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 22
Celková čítanosť: 58629x
Priemerná čítanosť článkov: 2665x

Autor blogu

Kategórie