Založ si blog

Máme to ťažké, ale, . . .

Od volieb už ubehol nejaký čas, vládu máme kompletnú, dokonca aj programové vyhlásenie vlády je na svete. Ešte dôveru v parlamente, potom  tých pár dní do konca stodnia  ktoré má vláda na rozkukanie a rozbeh roboty a potom hurá, tvrdo do nej. Tak vláda je ešte ako tak chránená, ale horšie je to s nami, ficoidmi, socanmi, komunistami, súdruhmi. Nám tu nikto nedá ani päť minút. Fico vybral ľudí, odborná verejnosť to kvitovala. Veď aj robil veci nevídané, nestranných odborníkov pozval do vlády, posty vo vedení parlamentu, vo vedení parlamentných kontrolných výborov, UVO, Regulačný úrad  a čo ja viem čo ešte ponúkol opozícii, len je v tom  veľký problém.

Opozičné strany sa musia dohodnúť a ponúknuté  posty si porozdeľovať, pekne rovným dielom, nie po bratskí, ako boli naučení. A to ešte nejakú dobu potrvá.

Vláda má teda ešte chvíľku čas na prebratie  toho Augiášovho chlieva  a získať plány nášľapných mín, ktorých neuveriteľné množstvo zanechal najlepší ekonóm strednej  Európy a priľahlých  Ázijských zemí.

Zato my to tu na Debata-Pravda.sk nemáme vôbec ľahké a jednoduché. Čo sa však dá robiť. Niekto si tie jednociferné „volebné víťazstvá“ modrých veľkostrán odskákať musí.  A na bleskozvody zlosti sme tu zostali len my, modrou demokratickou inteligenciou zvaní socani, komouši, ficoidi a verbež darebná. A ako sa stať členom tohto elitného klubu? Vec jednoduchá. Treba na fórach verejne napísať, že bývalá vláda bol len prospechársky zlepenec, ktorý neurobil nič pre ľudí, ale len pre svojich mecenášov, pre svoje strany a vedúce duo SDKU, bolo pre tento štát, tá najväčšia pohroma.

Vláda ešte nestihla nič urobiť, keď neberiem do úvahy hasenie požiarov, ktoré nechala po sebe minulá vláda, programové vyhlásenie prijala dnes, ale tu sa už mesiac diskutuje, čo všetko nová vláda porobí v neprospech obyvateľov, ako národ schudobnie, pritom len pripisujú plány zlepenca, tým novým.

Nikto hádam nie je taký naivný, že s nástupom vlády sociálnej demokracie, nastúpi raj na Zemi.  Špajza je prázdna, ale aj tie nepekné vyhliadky sa dajú zvládať lepšie, keď sa problémy rozkladajú na všetkých.  Keď sa peniaze hľadajú aj tam, kde ich je dosť a nie len u tých, čo ich tak či tak minú všetky od výplaty do výplaty, od dôchodku do dôchodku, len si stále za tieto peniaze môžu menej dovoliť. Chorí si nevyberú v lekárni lieky, ľudia si v supermarketoch nekúpia kvalitnejšie domáce výrobky, ale siahnu po zahraničných nekvalitných, ale lacnejších potravinách.

*

Sú také bezbranné. Ako ľahko by im bolo ublížiť!

 

 

Počkajme si na konkrétne veci. Nemajme veľké oči, lebo tie nemusia znamenať, že na koniec uvidíme viac. Buďme pozorní, keď je za čo, pochváľme, ale keď vláda dá príčinu, neváhajme, kritizujme!

 

Po drozdoch o drozdoch, ale nie len o nich.

19.02.2013

Pozerám, že sa vytiahol môj starý blog o drozdoch. Človeka to samozrejme poteší, ale s drozdami okolo seba nežijeme len od jari do jesene. Oni sú tu stále. Vlastne začiatkom zimy na nejaký čas zmizli. Asi zlikvidovať čo zostalo v chotári na stromoch a kríkoch. Inak si ich absenciu neviem vysvetliť. Ale tej potravy tam už veľa nie je. Staré jablone a hrušky po poliach a [...]

Taká obyčajná kultúra. Spomínam si na kuchyňu . ..

17.02.2013

V poslednej dobe sa veľa hovorí o televíziách na Slovensku a musím povedať, že nie moc lichotivo. Počet slovenských televíznych staníc sa neustále rozrastá, ale jediné čo s nimi rastie, je reklamný priestor a nechuť konzumentov televíznej kultúry. Všetky tie „reality show“, ktorými nás denne zasypávajú, musia v ľuďoch zabíjať všetko kultúrne. Poviete, [...]

Medzi mlynskými kameňmi.

19.11.2012

Ocitol som sa v nezávideniahodnej situácii . Poviem vám pravdu, neviem čo mám robiť. Po dlhých rokoch sa rozišli dvaja ľudia, bez varovania, jednoducho koniec. Poviete si, čo s nimi, je to ich problém, sú dospelí, musia vedieť čo chcú. Vedia čo chcú? To som ešte nezistil , asi tak skoro ani nezistím a z toho mi je smutno. Mal som, … mám ich oboch rád a rád som [...]

Polícia / Policajná páska / Policajné auto /

Hádka dvoch mužov v obci Dlhá nad Váhom sa skončila vraždou

25.04.2024 11:28

Motív a všetky okolnosti prípadu sú predmetom ďalšieho vyšetrovania.

Český predseda vlády Petr Fiala.

Ďalší odchod z Fialovej vlády: končí ministerka pre vedu a výskum

25.04.2024 11:07

Ministerka pre vedu a výskum nemala vlastné ministerstvo, ale len úrad s niekoľkými zamestnancami.

France Moulin Rouge

Ostalo len LIN ROUGE. Vrtuľa legendárneho mlyna na streche parížskeho kabaretu sa zrútila

25.04.2024 09:29

Svetoznámy kabaret je jednou z tamojších najnavštevovanejších turistických atrakcií.

izrael, hamas, zbrane

Hamas zloží zbrane, ak vznikne palestínsky štát, povedal predstaviteľ hnutia

25.04.2024 09:16

Hnutie Hamas vládne od roku 2007 v Pásme Gazy.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 22
Celková čítanosť: 58622x
Priemerná čítanosť článkov: 2665x

Autor blogu

Kategórie